EU támogatások, devizanem váltás, apport könyvvizsgálata

 • Apporthitelesítés (nem pénzbeli hozzájárulás)
  Tőkeemelés, átalakulás, társaságalapítás illetve egyéb gazdasági tranzakciók esetén törvényi előírások miatt szüksége lehet egy társaságnak a tulajdonosok által adott nem pénzbeli hozzájárulás (=apport) értékének hitelesíttetésére. Ezt megadott tartalmú nyilatkozattal egy könyvvizsgáló végzi el, de az apporthitelesítés egy komplex szolgáltatás. A könyvvizsgálón kívül szükség lehet eszköz-, üzlet- illetve vagyonértékelési szakemberre is. Az apportértékelés során szintén komplex tanácsadási szolgáltatást nyújtunk és szükség esetén az ügyfelekkel egyeztetve minden szükséges szakértői munkát megszervezünk.
 • EU támogatások ellenőrzése
  Bizonyos támogatási határérték felett adott támogatási projekt lezárását követően előírás a záró pénzügyi elszámolás könyvvizsgálói felülvizsgálata. Ez szintén speciális metodológiát és hatóságilag előírt tartalmú jelentést igényel. Szakértőink jelentős tapasztalattal rendelkeznek az EU által támogatott projektek felülvizsgálata terén.
 • Devizanem váltás könyvvizsgálata
  Azoknál a társaságoknál, ahol a tranzakciók jelentős része nem forintban merül fel (pl. értékesítés és beszerzés), és a forintos könyvvezetés mellett az árfolyam-ingadozások miatt tervezhetetlen az eredményesség, ott felmerülhet, hogy a könyveket devizában vezessék és a beszámolót is devizában készítsék el. Devizanem váltás esetében is szükség van könyvvizsgálatra.

Google Plus

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Pinned: 31 Aug 2015
 • Pinned: 29 Jul 2015
 • Éves beszámoló felülvizsgálata Pinned: 9 Jul 2015